Reisedagbok fra 1978, kapittel 59 -Lite mat men god utsikt

Himalayafjellene, Tarke Ghyan, 9.12.1978

img_0880

I dag har vært en god dag. Steve lagde sin fenomenale grøt til frokost.  Vi spiste, men ble litt sure da vi oppdaget at Rincci hadde spist opp alle dropsene våre.

Så gikk vi opp til det ukentlige markedet.  Jeg hadde vel et travelt Indisk marked i hodet, men da vi kom fram oppdaget vi at markedet bare besto av  et par fyrer ved noen gamle trebord  som solgte sukker, te, skolisser, hårklips og gummisandaler, det var utvalget ! Det er ikke mye å bli metta av.   Jeg satt meg ned og spiste neper og så på utsikten, den var det ikke noe i veien med.

Vi kom av gåre klokken halv ett. Vi hadde en fin tur og jeg nøt å gå.  Det gikk litt opp og ned, men med en fantastisk utsikt.  Jeg kjenner at leggmusklene jobber og at formen blir bedre.  Utrolig !

Her sover vi nok et nydelig sherpahus, rett bak et buddhist tempel. Tempelet var virkelig merkelig, med bønnehjul og fantastiske veggmalerier, store trommer og voldsomme gudebilder.  Et bønnehjul var så stort som et hus.  Jentene dro det rundt, lo og fniste og en fikk nesten inntrykk at det var den lokale karusellen.

img_0918

Til middag spiste vi ris, ris og ris, og bittelitt tørket bøffel, så gikk vi ned til Exodus-campen.  Der var det stort bål, varm te og nybakt sjokoladekake !  Den var ikke verst til å være stekt på bål.  Sherpaene sang og dansa.  Det er ubegripelig kaldt her, jeg skjønner ikke at de holder ut å bo her.

Månen er stor og klar i natt, og det er ganske fantastisk ute. En nattehimmel som er dyp blå, hvitt klart lys fra den store, nesten runde månen, gnistrende stjerner som blinker i den krystallklar  luften og den svarte skyggen fra det mørke pagodetaket på tempelet som tegner seg i en sylskarp silhuett.  Det ser ut som et klisjebilde.  Det er helt stille, ingen motordur eller elektrisitet, bare stillhet som kun blir forstyrret av en gal hund som gjør og gjør…..