Info om boka:

Basert på dagboka mi, som jeg skreve hele veien på reisen, så har jeg skrevet denne boka, som vil komme for salg i starten av 2022. Her er baksideteksten:

HIPPIEREISEN er en reiseroman fra 1978, da den unge rjukanjenta la ut alene, på en ellevill og dumdristig hippiereise, bak på en lastebil. Hippieånden rådet, drømmen om frihet, sex, drugs and rock n roll hadde nådd hver avkrok. Dette var en tid hvor verden fortsatt var stor og ukjent, før mobiltelefoner og internett endret alt.

På reisen delte hun alt i sin intime dagbok. Leseren blir tatt med i inn i syttitallets idealisme, hippiekultur og møter med fremmed verden. Gjennom travle basarer, ørkener, krig, afghanske bakgater og Indiske smug, til alle de store hippiestedene, til bisarre hippiefester og vakre strender.  Hun deler åpent sine eventyr, fristelser, sjokk og nær-døden opplevelser, møter med forførere, langere og manipulerende guruer.   Reisen ble starten på en livslang kjærlighet og et spennende eventyr som endret hennes liv for alltid.

Boka vil være i salg fra ca 1.mars 2022

Vaskeseddel:

«HIPPIEREISEN» av Birgit Løitegaard                      ISBN: 9788284511047        Pris: Kr 399,-

Utgivelsesdato ca. 1.3.2022

Er en underholdende reiseroman som tar oss med på en dumdristig og ellevill reise, i 1978, ned det som i dag kalles «The hippie Trail», lenge før ordet «Backpacker» var oppfunnet. 

Vi blir med på Birgits løsrivelse fra arbeiderbyen Rjukan, ut i en stor og ukjent verden. Vi blir kjent med oppveksten på Rjukan og fornemmer stemningen i Oslo på 70 tallet, før Birgit (21) bestemmer seg for å reise til India alene.

Hun kjøper seg plass på en gammel lastebil, hvor hun reiser som eneste nordmann, bak på lasteplanet.  Reisen gikk fra London, gjennom Midtøsten til Kathmandu, som var det store målet for tusenvis av vestlige ungdom som dro av gårde, inspirert av hippiekulturens søken etter frihet og selvrealisering.  

På turen blir vi kjent med den unge rjukanjentas møter med fremmede kulturer, og ikke minst med de andre deltagerne på lastebilen, som viste seg å ha holdninger som var svært fremmed for en jente fra det sosialdemokratiske Norge. Krevende kulturkollisjoner oppsto mens de overnattet i telt, under kummerlige forhold og elendig hygiene, gjennom ørken og fjell.

Sterke opplevelser, vakre skildringer og sjokkerende og livstruende situasjoner oppsto på reisen gjennom et urørt og tradisjonelt Tyrkia, Iran i krig, et pulserende Afghanistan, Pakistan og India. Til luksus i Kashmir, på strabasiøse fotturer i Himalayafjellene og besøk på verdenskjente steder.

I Nepal ble Birgit overlatt til seg selv, og fortsatte reisen alene, og det er da at reisen virkelig tar av, på godt og vondt. Elskere som lokker, verdivalg, utprøving av narkotiske stoffer, besøk på likbrennings-steder i India, sterke, nære, menneskelige og kulturelle møter skjer. 

Reisen går videre til Bombay, til Puna og den store ashramen til Bhagwan hvor tusenvis av oransjekledde pilegrimer tilber denne guruen.  Burde hun også hengi seg til tilbedelse av denne åndelige høyhet?  Reisen fortsetter til Goa, denne Portugisiske kolonien på Indias vestkyst, – et hippieparadis, med LSD og store fester.  Turen går videre til Indias sydspiss, via sterke religiøse opplevelser på hellige steder, livstruende møter med vill stammekultur, pågående mannfolk og trakassering på høyt nivå.  Hun havner til slutt i Sri Lanka, hvor palmekledde, gylne strender lå langs et frådende turkisblått hav.  Birgit går ut i bølgene og skader seg, før hun møter en fyr som viser seg å være drømmeprinsen og hun mister både munn og mæle. 

Birgit har siden jobbet i India i over 20 år, har vært der over 50 ganger og har sterke bånd til landet, og kan derfor skildre kultur og miljø med stor troverdighet.  Birgit og mannen reiste sammen i seks år, og bodde mange steder i Asia, før de vendte hjem og startet å lage smykker og utviklet et kjent merkenavn.

Boka er underholdende, og inneholder både miljøbeskrivelser, drama, lengsel og kjærlighet. Den tar leseren med på reisen som inneholder mange gode skildringer og detaljer. Takket være at alt ble skrevet ned den gangen for førti år siden, kan forfatteren gjenskape denne historien med stor autentisitet.  En ærlig fortelling om en indre og ytre utvikling og en naiv nordmanns møte med verden, som en kvinnelig Espen Askeladd.

Alt som står i boka, har virkelig skjedd.

Sjanger: Roman, 415 sider   Forlag: Steinbukken Forlag v/ Bod.no       Boka vil etter hvert også komme som lydbok lest av forfatteren.