Home

My beautiful picture

Do you want to read in English or any other Language, try to open on Google chrome, and use Google translate.  Give it some time, it ususally takes some long seconds before the blog comes up in english.  But it does work!

Jeg heter Birgit Løitegaard og er grunder av smykkemerket Arts & Crafts. Hele mitt liv har jeg levet et svært aktivt liv, og reist verden rundt og skapt meg et levebrød av dette.

Jeg er født på Rjukan i 1957.  Der vokste jeg opp under disken i min fars skobutikk.  Var jeg ikke der, var jeg innom på «kammeret» hvor mor  var yrkeskvinne mens alle de andre mammaene var husmødre.  Rjukan var en blanding mellom Kardemommeby og Korsbæk i den gamle TV serien Matador, og ligger fortsatt mitt hjerte nær.  Den perfekte lille småbyen mellom de høye fjellene  er kjent for sine helter, industrihistorie og er i dag blitt satt på Unescos verdensarvsliste, ikke uten grunn.

Utferdstrangen min ble tidlig tent, og siden jeg ikke fikk overtalt noen til å bli med på reisen min, måtte jeg dra ut på min «verdensreise» alene.  Jeg var 21, og med reisesjekkene i en pose rundt halsen dro jeg med lastebil fra London til Kathmandu.  Dette var før mobiltelefon, Hotmail og til og med før ordet Backpacker var oppfunnet.  Etter 6 år kom jeg hjem igjen, med en Hollender.  Vi er fortsatt sammen, og han er far til mine to barn, medgrunder og inspirator.

Vel hjemme i Norge, blakke som to kirkerotter starter vi som gateselgere.  Vi hadde trent litt på dette, da vi bodde i Tokyo, og solgte norske 5 øringer som smykker til kjøpeglade japanere.  Innen ikke alt for lang tid var Arts & Crafts født.  Det ble vårt felles barn, som vokste og vokste og ble en kjent merkevare både i Norge og i mange andre land.  Målet var alltid å kunne fortsette reisen.  Det har vi klart, for vi har reist og reist, opplevd de utroligste ting.

Dette er hva jeg har gjort, og dette er en historie som rommer mange mange fortellinger.  Jeg håper du har lyst til å høre noen av dem.

Har du lyst til å følge reisedagboka, så må du trykke på «den store reisen» under kategorier på menyen til høyre. Da får du kun se reisebrevene.   Brevene kommer i «omvendt» rekkefølge hvor de første brevene kommer nederst.  Men de er nummerert, så du kan finne ut av det.