Tenk at jeg fortsatt har denne dagboka

Uten den ville det vært umulig å skrive om Hippiereisen på den måten som jeg har gjort. Å huske er ikke det samme. Å gå inn i opplevelsene til Birgit 21 år, i 1978. -Å få tilgang til tankene fra den gang, som ung jente, fra en bitteliten by på kanten av Hardangervidda. Norge var et helt annet land. Oljen var så vidt oppdaget, nesten ingen hadde hørt om landet. Metoo var dagligdags, fremmede kulturer hadde vi så vidt bare lest om, – i bøker. Våre forestillinger om fremmede kulturer var påvirket av tegneserier som Tarzan eller fortellinger fra “koloniene”.

Ungdomskulturen higet etter frihet. Vekk fra krig, andre verdenskrig, kald krig, Vietnam krig. Nå var det peace and love for alle penga. Sex and drugs & rock’n roll. Minst rock’n roll egentlig for min del…..

Boka kommer på markedet fra 1.mars på nett og i bokhandel (om de kjøper den inn)

ISBN 9788284511047

Leave a Reply