To damer på massasje institutt ..

TO DAMER PÅ MASSASJEINSTITUTT

Det er ikke bare menn som kan kose seg på massasjeinstitutt, det kan nemlig damer også  selv om vi kanskje velger litt annerledes “institutt”.   Vi kvinner kan ofte føle at det kan være litt vanskelig å bedømme hvor man skal gå inn.  Steder som ligger ned en trapp med pels på veggen og tykk gardin, eller med damer i bikini med nummerskilt på som holder seg fast i en blank stang,  er best å unngå.  Slike steder finner du i Thailand og Hong Kong,  men ikke i Kina, så vidt jeg vet, i Kina har de kontroll på det meste.  Her er det helt normalt å gå på massasje sent på kvelden. Det  handler om helse og tradisjon og ikke hankypanky.

img_3037
Her pleier vi å gå på massasje.  Det var bare å lære seg tegnene, sånn at vi  fant ut hvor vi skal gå inn.  Det står ikke et ord på englsk eller med bokstaver.

Jeg ble først introdusert for kinesisk fotmassasje av en leverandør, som tok oss med sent en kveld.  Vi ble plassert i store myke lenestoler, og fikk føttene plassert i store trekar fylt med kok-varmt vann med urter i, for så å få føttene knadd og massert med oljer og krem i over en time.  Mange nordmenn får akutte fniseanfall første gangen, det er så fremmed å la noen ha nærkontakt med tottelittene .  Men det er fantastisk deilig.  Det gjør godt også, men sover som et barn etterpå, og våkner neste dag uthvilt og frisk.

img_3038
Dette er resepsjonen.  Her bestiller vi hvilke behandling vi vil ha.

Lokalene er fine, dekorert i tradisjonell Kinesisk stil.  Vi får tildelt et eget rom med store deilige senger, med en dyne du kan dra over deg for ikke å bli kald.  Så kommer de inn med et glass  varmt vann med blomster i, og et fat med tomater.  I Kina er tomater regnet som frukt, og ikke som grønnsak. Å drikke varmt vann er også helt innafor i Kina. og ganske godt faktisk.

Vi får  utdelt kledelige pysjamaser som vi tar på, før massørene kommer simultant marsjerende inn med store kar med varmt vann til føttene.  Vi har bestilt full kroppsmassasje denne gangen, det var like greit, fordi de lurer deg til å ta den dyreste massasjen uansett.  Massasjedamene er kledd i uniformer som består av et lårkort elastisk skjørt (muligens ment å være sexy, men som ikke er det) og en veldig tykk beige strømpebukse.  De er eksperter på tykke “hudfargede” strømpebukser i dette landet.  De skal jo kravle over deg, så det er sikkert praktisk.  Min massasjedame kjente meg igjen fra sist, og hylte gledesstrålende gjenkjennende.  Jeg klarer å si hallo, at jeg er fra Norge og si fra når det gjør vondt.  De utvikler jo fingre som kjennes ut som stålknoker, så vondt kan det være.

img_3041
Ja jeg vet, den er kledelig!

Katja og jeg ligger i hver vår seng og blir knadd og strukket.  Det er jo så mange måter å massere på, og kinesisk er ganske annerledes enn thai. Slett ikke dårligere.  Men hele kroppen får en skikkelig god knaing, før hun henger i himmelsenga og tråkker meg ordentlig godt på ryggen.  Skulderblader og rygg blir gnidd hardt med oljer, det er ikke det minste sensuelt, men derimot ganske vondt.  De harde knokene borrer seg inn i leggmuskulaturen og gir dem en ordentlig omgang.  Massørene skravler seg i mellom og vi aner ikke hva de sier.  TV en står på og Kinesiske reklamer og store TV show på digre scener flimrer over skjermen.  Neida, ingen røkelse eller beroligende pling-plong musikk her.  Her skal det knaes i halvannen time.  Massørene knar i takt, og lager klaskelyder for å signaliser hvor langt de er kommet.  Så er de ferdige, de marsjer simultant ut, og kommer like simultant inn igjen med store fat med glasskuler og en lighter.  Vil vi ikke ha cupping ?  Katja takker nei, jeg takker ja.  Det er litt mer kjøtt på meg så koppene får godt tak.

Hun varmer opp luften inni glasskulen, og klasker dem på huden min.  Det skaper undertrykk, og huden min suges inn i kulen.  Jeg kjenner at huden strekkes og det gjør bittelitt vondt.  Det ser ganske ulekkert ut og det ser ut som jeg er blitt en sånn berømmelig sjøpølse med vorter.  Heldigvis kan jeg ikke se meg selv på ryggen.

Etter ti minutter eller så vippes koppene av.  Jeg kjenner det varmer.  Blodomløpet har fått seg en skikkelig boost.  Ryggen min er full av digre blåmerker, og jeg kjenner store vabler og hevelser.  Det kjennes varmt, det skal være veldig sunt. Massørene marsjer simultant ut og vi er alene.

Vi  strekker oss og våkner langsomt  til liv, føler oss øre og møre.  Vi tar en slurk av vannet med blomster i, og kjenner på en deilig trøtthet.  Håret er bustete, til og med inni ørene har vi fått massasje.  Hver tå og finger er blitt massert. Vi gjesper og kler på oss før vi finner en taxi tilbake til hotellet og legger oss.  Vi er ikke redde for å ta taxi sent om natten.  I Kina er alt veldig ryddig og ordentlig, gatebildet er stille.  Taxisjåførene lurer deg ikke, folk godtar ikke tips, og menn og kvinner er likestilt.  Det er veldig behagelig.

Vi sover begge veldig godt, og til og med Katja sover endelig hele natten.  Neste dag kjennes vi friske og opplagte, og i godt humør.  Dette er sunne greier altså, uten tvil.

 

Leave a Reply