Bli med meg en dag på jobb i Kina

Når man så skal stå opp neste morgen, så er klokka i Norge bare rett over midnatt.  Kroppen protesterer vilt, ansiktet mitt bekrefter x 10  begrepet morratryne (bilde sensurert).  Det er rett og slett forferdelig ubehagelig.  Men det er bare å karre seg opp og komme seg av gåre.

img_3090

Vi setter oss i bilen og kjøres til fabrikken.  Der er alt klart, og de har forberedt alt vi har forberedt på forhånd.  Vi designer i prinsippet alt i Norge, på forhånd.  Så lager de alle deler, og vi reiser ned for å sette sammen prototypene for hånd.

Vi setter på musikken, finner fram tenger og verktøy og kjører på.  Etter hvert går den vonde følelsen over og vi kommer i gang.  Vi skal være kreative, effektive og detaljfokusert.  Men designarbeidet er aldri enkelt, følelsene går i bølger fra “yey, detter er gøy” til “jeg er en idiot”, men det er en del av det.

img_3054

Vi har også en haug med assistenter  samt vår egen ansatt som hjelper oss, så vi klarer å lage massevis av fine ting.

Så klokken halv ett eller rundt der er det lunchtime.  Det dekkes på til oss med deilig hjemmelaget kinesisk mat.  De vet godt at vi ikke vil ha pizza eller vestlig mat.  Når man først er i Kina, så er det kinesisk mat som gjelder.  Jeg elsker det !  Kinesisk mat i Kina er bare fantastisk !  Vi spiser sammen med vårt team, og prater om løst og fast, og prøver gjerne å lære oss kinesiske ord.

Det  er også noe veldig koselig og sosialt å spise sammen fra samme fat, med pinner selvsagt, mens de kommer og holder oss med selskap og spiser sammen med oss.   Vi holder bare en liten bolle med ris under.  På Kinesisk måte så har man ingen betenkninger mot å blande sjømat og kjøtt.  Vi Vestlige får jo nesten dånedimpen av å spise en reke eller fisk sammen med kjøtt, men det går helt fint.  Og alltid en suppe ved siden av, og noen skåler med kimchi eller pickels av ett eller annet slag.

Vi jobber til klokken 19.  Så er det ut å spise middag ……  Dagens høydepunkt før senga kaller.  Så blir spørsmålet, får Katja sove i natt?  Det er ikke så lett å legge seg klokka seks norsk tid.  Og som regel, når du akkurat har sovnet så våkner man av et PLING! En tekstmelding!!   Eller en telefonselger som lurer på noe.  Man sover lett, våkner, drømmer rare ting før man må dra seg ut av senga til en ny dag.

 

 

Leave a Reply