Reisedagbok fra 1978, Kapittel 55 – I et lite leid hus i Kathmandu

Kathmandu, 5.12.1978.  Kjære dagbok,

IMG_0877.PNG

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe.  Jeg har ikke fått samla meg til noen ting  da det ble litt travelt etter livet på lastebilen er avsluttet.  Det er nå den nye reisen starter…

Vi måtte først finne et sted å bo, så vi gikk sammen, Kevin, Parry og jeg og noen andre, og fikk leid oss et hus i Kathmandu, bak det store apetempelet, Swayambu.

Vi har leid noen rom underetasjen på et tradisjonelt Nepalsk hus, med jordgulv.  Vi må koke på en liten primus, og det er ingen oppvarming eller strøm.  Det er ganske kaldt og fuktig, men det går.  Det er ganske varmt om dagen, men kveldene og nettene er kalde.  Det er jo desember her også.

Utenfor huset er det en hage hvor familien dyrker grønnsaker, og familien er veldig tradisjonelle og sjenerte.  De har en veldig vakker datter på rundt 16 år.   Hun smiler og er så søt og har de nydeligste mandelformede øyne, typisk Nepalsk utseende.   Far tasser rundt i sin hvite bukser og med kalott på hodet.  Alle nepalske menn har det.

Huset ligger et stykke fra Kathmandu sentrum og for å komme hjem om kvelden må vi sykle.  Vi har leid oss noen store svarte sykler som vi kjører rundt på.  Det går greit, men jeg liker ikke alle de sinte gatehundene som løper gneldrende etter meg når jeg sykler i mørket.

img_0887

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s