Reisedagbok fra 1978, Kapittel 50 – De erotiske templene i Kajuraho

EROTISKE TEMPLER -HVA ER DET DE DRIVER MED….

Kajuraho, 22.11.1978,  Kjære dagbok

Etter Agra setter vi nå  langsomt veien i retning Nepal.  Men vi skal innom noen interessante steder først.    Første  dagen  skjedde det ikke så mye.  Vi bare kjørte, og  stoppet for et chaistopp på et sted det ikke var mulig å få kjøpt noe kald drikke.  De hadde kun te !  Den tjukke søte teen i den varmen er bare umulig.  Og spesielt når kroppen skriker etter væske.  (Kommentar fra nåtiden:  På den tiden var det ikke mulig å kjøpe vann i flaske, utrolig å tenke på.)

img_2700Vi campa ute på et jorde, og det kom en del Indere på vei hjem fra jordene. De stoppet selvfølgelig for å kikke på oss, og de hjalp oss å slå inn teltpluggene ned i den harde tørre jorda.  Det var snilt gjort.

Det er bare hel utrolig hvordan vi kan stoppe på et sted som ser ganske øde ut, «In the middle of nowhere» og før vi vet ordet av det, så dukker det opp folk.  Små Indere bare kledd i en gammel T skjorte og med et bomullsklede rundt hoftene, (de bruker ikke bukser).  Og så stiller de seg rundt oss og glor.  De stirrer helt usjenert.  Det er veldig irriterende !  De er  ikke fientlige eller noe, de rett og slett bare glor.  Også er det så mange av dem !  Innen en halvtime så kryr det.  Man må jo lure på hvor de kommer fra, og hvor de gjemmer seg.

img_0831

Neste morgen var det ikke langt inn til Kajuraho. Det er der de berømte erotiske templene ligger.  Det var om å gjøre å komme dit før det ble for varmt.  Templene, som var 1000 år gamle, sto opp som massive steinmonumenter, brede nederst og smalere mot toppen.  De var dekket av utskjæringer, eller relieff hugget i stein av  menneskelige figurer i alle typer aktivitet.

Templene er berømte for de tusenvis av menneskelige figurer, i erotisk aktivitet, som dekker hele det enorme tempelet på utsiden. Menneskefigurene, som er hugget ut i stein er i en typisk indisk stil, de er nakne, men pyntet med hodepynt, oppsatt hår og smykker, og med flotte kropper hvor kvinnene er skikkelig yppige, med stor runde bryst og runde hofter.  Mennene er atletiske og flotte de også.  Og de holder på i de mest vanvittige ting.  Det var en voldsom seksuell aktivitet, og ikke bare god gammeldags misjonærstilling nei !  Her snakker vi gruppesex, alle mulige merkelige stillinger, homosex og sex med dyr.  Det fremstilles vakkert, som en hellig aktivitet av stor betydning.  Litt snodig å tenke på at de holdt på sånn for 1000 år siden!

img_0830En kunne begynne å lure på hvorfor de hadde anstrengt seg med å utsmykke templene så høyt opp hvor ingen kunne se det. Langs tempelveggene nederst var det nesten som tegneserier av ganske små figurer.  Det var krig og hester, elefanter, i tillegg til elskere i alle mulige posisjoner.  Det var dyr og mennesker, homofile menn, kvinner og menn i alle mulige stillinger.  De var ikke bare dekket med erotiske motiv, mange av motivene var også veldig humoristiske.  Plutselig, midt inni der, ser man en dame som suger en hest !!  Må jo begynne å lure på hvordan de levde?  Tempelet kalles jo Kama Sutra tempelet.  Jeg burde sette meg litt mer inn i dette.

Hagene rundt var nydelige, bugnende av bougainvilla. Jeg orket ikke se alle templene, jeg satt meg heller i skyggen og slappet litt av.  Jeg satt meg på en kafe og drakk brus.  Jeg drikker og drikker og blir aldri utørst.  Og jeg merker at jeg blir sur og utålmodig.  Uff, det må være klima!  Det er varmt som fy.  Etterpå i lastebilen,var jeg fullstendig utkjørt .  Jeg håper jeg klarer å venne meg til dette klimaet.  Jeg er så trøtt midt på dagen når det er varmt, som om all energi er tappet ut av meg .  Og i kveld føler jeg meg heller ikke bra…

Kommentar fra nåtiden:  Klok av skade viser jeg ingen nærbilder av figurene.  Da kommer Facebook og straffer meg.  Men du kan jo Google det selv.  Kajuraho temples, images. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s