Reisedagbok fra 1978, kapittel 49 -på sykkel rundt i Agra, tørst og syk.

Fortsatt i Agra, 20.11.1978

Senere på dagen i Agra, måtte jeg ut og handle. Det var min tur til å lage mat igjen. Jeg traska gjennom halve byen for å finne kylling, mens alt hjernen min tenkte på var vann. Jeg var så tørst ! Mens de drepte og rensa kyllingene helte jeg i meg en Limca. Det var godt med den sitronbrusen. Jeg hadde jo skiti hele morgenen, så det var jo ikke rart at jeg trengte væske.

img_0826Kevin og jeg leide oss sykler og sykla rundt. Det var noen solide svarte gammeldagse sykler, sånn som de bruker her. Alle Inderne vinka og var lissom litt overrasket over at det var to europeere som gadd å tråkke sjøl, og ikke bare sitte i en rickshaw. Vi syklet ned til Taj Mahal igjen, og denne gangen gikk vi inn.

For et bygg ! Inne var det to graver. Det ble jo bygget som et monument over den 5. moghul keiserens yndlings hustru, som døde i barselseng. Alt var bygget i hvit marmor, med innlagt mønster av halvedelstener. De 99 navn for gud, blomster og ranker i mønster. Hvert kronblad var lagt inn for seg. En blomst kunne være laget av opp til 100 biter av halvedelsteiner. En guide hang seg på oss, -en fullstendig talentløs fyr som gjentok seg sjøl til det kjedsommelige. Han ville atpå til snike til seg penger, til tross for at dette skulle være gratis.
Etter hvert ble jeg fryktelig sulten og vi dro og spiste noe ufyselig fettstekt mat. Jeg ble så kvalm, og måtte bare komme meg tilbake og stupe i seng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s