Reisedagbok fra 1978, Kapittel 48 – Taj Mahal, kjærlighetens tempel

img_0817Agra, Taj Mahal 20.11.1978

Vi sto opp klokka fem for å se soloppgangen over Taj Mahal. Det var kjølig, og ingen var spesielt morgenfriske da vi våknet. Det var fortsatt mørkt og vi plasserte oss slik at lyset skulle komme opp bak det verdensberømte mausoleet med den store hvite kuppelen og de fire minaretene.

Himmelen ble langsomt rød, men naturen gikk sin gang og jeg skeit bak en busk mens jeg så solen stige bak det karakteristiske bygget.  Taj Mahal er vel selve symbolet på India.  Og nå var jeg her. Wow !

img_0815
Jeg tror Taj Mahal må være verdens vakreste bygg

 

Så gikk vi det siste stykket fram til porten.  Rundt, utenfor, var det en firkantet plass med bueganger i rød stein.  Det var grønt og frodig, og en bougainvilla som var så rød, så rød, klatret ut over bygningene.   Midt på plassen vokste et tre som var så digert  at det dannet  et skyggefullt tak vi kunne sette oss å hvile under.  Det var ennå ikke blitt travelt, og vi satt oss rolig ned og nøt morgenstemningen.  Derfra kunne vi se gjennom en diger port inn på den vakre hvite bygningen, som fortsatt var rosa av morgenlyset.  Hvilke proposjoner, hvilke skjønnhet !  Den er virkelig unormalt vakker, Taj Mahal.  Det var som den nesten svevde i luften, og med vakre hager omrking.   De hadde virkelig sans for estetikk disse gamle moghulene.

 

img_0814
Taj Mahal er et mausoleum for Shah Jahans elskede kone som døde i barsel.

img_0816

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s