“Eventyrfortellinger fra en grunders liv”

I dag har jeg holdt foredrag på “Inspirasjonsdag for næringslivet” i Grue kommune.  Du vet “kvinnebygda” hvor kvinnene styrer, ledet av Norges kuleste ordfører, Wenche Huser Sund.  Skulle bare mange om ikke de trengte å bli inspirert av noen kvinnelige grundere!

img_2714
Birgit på vei til Kirkenær i Grue Kommune

Ideen bak Inspirasjonsdagen står dama som bare har vært et år i politikken, men likevel rukket å bli ordfører i Grue Kommune, Wenche Huser Sund.  Hun som selv var en vellykket grunder, som fikk folk til å klippe gresset på kirkegården på dugnad i valgkampen,  jammen ble hun ordfører også. Hun satte i gang med stor iver og energi, et arbeid for å skape nye arbeidsplasser, forbedre de eksisterende, og få tilflytning og aktivitet.    Et godt valg for kommunen, det er jeg sikker på.  Wenche har en smittende energi.  Og hennes motto er     ” du blir som dem du omgås med”.

img_2726
Sjefsjomfru Charlotte Ehde Eliassen, Wenche Huser Sund og meg

På denne “Inspirasjonsdagen for næringslivet” i Grue, var det samlet ca 50 næringsdrivende fra kommunen.  Det var satt fokus på grunderskap og både nye og gamle bedrifter.  Mange lokale aktører presenterte sine bedrifter, og det var artig å høre på.  Både om Jokerbutikken på Finnskogen og persienne fabrikken osv.  Jeg må si jeg beundrer den kulturen som Wenche og også mange andre i Grue oppviser.  Her var det fokus på vekst !

img_2720
Charlotte fra Jomfrureiser er et fyrverkeri det er morsomt å høre på.  Charlotte er en dyktig grunder dame.

Det som var veldig morsomt for meg var denne damen her.  Hun hadde vært kunde av Arts & Crafts i “gamle dager”, og hadde med seg en messeinvitasjon hadde fått av oss i 1995. Hun hadde spart på den, fordi hun syntes den var så morsom.   Vi gjorde mye sprøtt og uvanlig de første årene, og det bidro helt klart til at vi ble svært kjent.

img_2730
Meg og selfies !  Jeg må nok øve litt, huff!

Jeg fikk lov til å avslutte dagen med mitt foredrag som jeg kalte “Eventyrfortellinger fra en grunders liv”.  Jeg har jo en lang og brokete historie å fortelle.  Fra vi startet å selge femøringer på gata  Tokyo, til vi hadde haugevis av flotte butikker i Kina, Japan og Taiwan  Og om alle seire og ikke minst ulykker på veien.  Det frisker jo opp i forsamlingen etter diverse flinke herremenn, som er dyktige forretningsutviklere, har pratet en stund.

Det hele fant sted på hyggelige Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær, hvor alt var pyntet til jul etter alle kunstens regler.  Et veldig hyggelig sted.  Takk for at jeg fikk komme.

Hilsen Birgit

P.S. er det flere som har behov for et inspirasjonsforedrag av den litt uvanlige sorten, så bare ta kontakt.

Leave a Reply