Reisebrev fra 1978. Kapittel 39 -Endelig handlet jeg teppe

img_2690

Nå har jeg gått berserk med handling !! Jeg kjøpte to vakre håndknyttede tepper.  Jeg dro til fabrikken og så hvordan ting ble laget

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å handle, jeg har jo tenkt på det en stund, og slo like godt til med to tepper !  Kikket først på et lenge, og fant ikke noe annet som jeg likte så godt.  Det hadde dype røde og grønne toner, i et vakkert mønster.  Men plutselig fant jeg et med livets tre på, i gode farger. Det hadde lys bunn, med et tre i nydelige sorte og blå toner.  Svisj så kjøpte jeg det også.  Livets tre var i ull og silke, og kostet den nette sum av $1000 !  Det andre var av ren ull og kostet $750.

Muhammad var med og fikk prutet prisen ned med 5% for meg.  Det var OK for vanligvis har de faste priser på denne fabrikken.

(Tanker fra nåtiden; Hmmm jasså, det var kanskje det som var greia hele tiden.  Det vanket kanskje litt kommisjon.  Og pruting på 5 % er ikke akkurat noe å skryte av.)

img_2691Jeg har skrevet et brev hjem, de får seg vel et lite sjokk når de ser det.  Teppene skal shippes hjem, og jeg får håpe forsendelsen går knirkefritt.  Det er sikkert ikke vanskelig å selge dem om de ikke vil ha dem selv, får jeg håpe.

På fabrikken så vi masse unger som vevde. For jævlig å tilbringe barndommen foran en vevstol.  Betalingen er latterlig.  Det skjer på familiebasis og de blir betalt pr teppe.

(Tanker fra nåtiden; Barnearbeid ja !  På den tiden var det ikke samme bevissthet rundt slike spørsmål, så beklager, sånn var det da !.  Men teppene kom fram !  Firmaet var seriøst.  Fint pakket og sydd inn i et klede reiste de den lange veien til Rjukan.   De ligger fortsatt der, og vi har hatt glede av dem de siste 38 år.  De er like fine ennå)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s