November i Norge.

November har alltid stått for meg som måneden å unngå å være i Norge.  Jeg har nesten alltid vært på reise i november.  Ikke bare fordi jeg ville, men fordi jeg måtte på jobb.  Jeg syntes det var helt greit!  Jeg har knapt vært hjemme en hel november måned på 30 år.

Før var det alltid India som sto på programmet.  Siden ble det Kina.  Noen ganger var jeg innom i Indonesia, på Bali.  Andre ganger dro jeg til gatebarna mine i Jaipur i India.  Det var alltid veldig hyggelig. Men reiser er også slitsomme, bråkete og masete.   Og så, da jeg var på vei hjem, ankom jeg en julepyntet flyplass med glinsende julekuler og travel shopping.  Tilbake til Europa !   Det var alltid litt godt å komme hjem også.

Men denne november har jeg vært hjemme.  Ute regner det, og det lander på klumper av våt snø.  Tidlig mørkt blir det, og det er ganske guffent.  Men likevel, jeg synes det har sin sjarm.  Jeg synes det har vært helt greit og rett og slett ganske koselig.

En rolig helg med fyr på peisen. Tørre fine bjerkekubber som brer sin varme i huset.  Bare Franz og meg hjemme.  Vi skrur på TV på lørdag morgen og Franz ser på Bonanza, mens vi drikker kaffe og leser på ipaden.  Ikke noe mas.  Deilig !!

Om kvelden kom Nassar på besøk, vår ekstrasønn fra Syria.  Han er en oppvakt gutt med et utrolig godt humør.  Han går nå i språkpraksis på barneskolen, hvor han er hjelpelærer i matte for barn.  Praten går livlig om politikk, verden, Trump og annen faenskap.

Nassar var med meg i butikken.  Det er alltid veldig interessant, fordi han har tusen spørsmål.  Hva er det, og hva er det ?  I går pekte han på sursild, og lurte på hva det var.  Så fikk han smake.  Jo det likte han veldig godt.  Deilig, sa han !  Jeg tror han liker alt jeg !

 

2 kommentarer om “November i Norge.

  1. John november 20, 2016 kl. 21:10

    I have caught up with you Birgit.
    Waiting for more.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s