Reisedagbok fra 1978 – Kapittel 33 Te, hasj eller whisky

 

I natt overnattet vi i Lahore igjen.   Veien tilbake fra Harappa var ok til tross for alle humpene.  Vi stoppet i 20 min for å handle, og Kevin og jeg gikk inn i en chaishop (Det betyr en tesjappe) Alle var veldig nysgjerrige på oss, og de stimlet rundt oss og var ivrige etter å håndhilse.  Det er jo ikke normalt her, spesielt ikke for damer.  De var tydeligvis ikke vant med utlendinger over hodet.  Vi fikk te og satt oss ned.  Folk satt og røkte hasj og man kjente lukta lang vei.  Det virker som alle røyker hasj i ett sett i dette området helt åpenlyst.  Det er helt utrolig sett med våre øyne.

Om kvelden i Lahore gikk vi ut i byen og vandret rundt i et strøk som helt Gulberg. Det var mye å se på.  Vi gikk inn i en chaishop, det er jo det som er her.  Det finnes selvfølgelig ikke barer eller noe sånt.  Vi tok en oversøt te med melk, slik Pakistansk te er.  Hittil har teen vært servert i små glass, og uten melk.  Her kommer den i kopper med masse kokt melk.   På vei ut spurte noen oss om «whiksey», de uttalte det sånn.  Det er tydeligvis noe veldig eksotisk for dem, sikkert på samme måte som hasj er for oss.  Vi sa at vi ikke hadde noe.  De ville gjerne ha byttet i hasj, som de tydeligvis hadde mye av.  Vi bare avslo høflig.  Litt senere traff vi noen andre typer som ba oss med opp i annen etasje, hvor det var et rom med to lenestoler og et fillete bord.  Der ble vi sittende en lang stund og prate med en ingeniør som snakket godt engelsk.  Samtalene dreide seg snart rundt Islam og Gud etc.  De snakker mye om sånt her.  Kevin stakkar begynner å bli drita lei meg, fordi jeg plager ham med spørsmål om alle ting som jeg funderer på.  Han bekymrer seg tydeligvis ikke for sånne spørsmål.

img_0759

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s