Reisedagbok fra 1978. Kapittel 21 Wow, jeg er i Afghanistan !!!

Qala Bist, Afghanistan, 25.10.1978

Kjære dagbok,

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe igjen.  Jeg skulle ha benyttet tiden på grensen, men da skrev jeg brev isteden.  Jeg var ikke i særlig god form heller, jeg hadde hodepine, og hodet var ganske tett.  Hvite prikker på mandlene har gått som en epidemi på lastebilen.  Jeg var dårlig et par dager, men er OK nå, har bare litt hodepine.

Å komme inn i Afghanistan var helt fantastisk. Grensen besto av en stor åpen plass, med en mengde små kontorer rundt omkring.  Ute på plassen var det massevis av folk på reise. Store busser fulle av Afghanere som ventet på å slippe gjennom.  Vi ankom selvsagt midt under lunsjpausen.  Det var afghanske menn i alle aldre og fasonger.  Noen med mongolske trekk, andre med mer arabisk utseende.  De har herlige turbaner på, som kler dem så godt.  Noen er hvite, andre er brune eller i blå silke,-men mest hvite.  Andre igjen har ullhatter, men alle har digre bukser og knelang skjorte på utsiden.  Kvinnene vi så var enten vestlige reisende, eller pakistanske kvinner på vei hjem. Afghanske kvinner var ikke å se. Et fenomen med afghanske reisende er at alle drasser på digre madrasser.  De tar med seg madrassen sin på bussen, like godt !    Bussene har lass like høye som bussen selv, av oransje, rosa og gule madrasser

 

Vi satt på grensen i over fire timer. Med jevne mellomrom ble vi kalt inn til et kontor.  Enten politi eller helsemyndighetene.  Helsekontoret var ekstremt møkkete med knuste vinduer og en fyr som satt og pattet på en sneip.  Det var ikke kjedelig å sitte der,  selv om vi måtte sitte der så lenge.  Jeg bare satt og så på folka og pratet litt med noen av dem.  Dette var også første gang jeg så virkelig fattigdom.  Det var skikkelig stusselig der.  En mann kom og samlet melonskallet mitt, og det var ikke fordi det var søppel.

 

På den persiske siden av grensen var det et smuglermuseum. Der kunne vi se alle mulige merkelige metoder for å smugle hasj og narkotika.  Det var tydelig at det var veldig aktuelt akkurat her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s