Reisedagbok fra 1978. Kapittel 20 Tepper og tanks

Mashhad, Iran, 21.10.1978

img_0709

Kjære dagbok,

Vi ankom hit i dag morges..  Vi sov på et sandtak i natt, og morgenen var like kald som vanlig.  Jeg leste hele morgenen.  Jeg er blitt helt forgapt i en bok som heter Caravan, av James Michener.  Den handler om Afghanistan, og gir et veldig godt inntrykk av Afghanistans sjel.  Nå gleder jeg meg til å dra inn i landet i morgen.

Så dro vi inn til byen. Mashhad er en diger by.  Kevin og jeg valgte å gå for oss selv og ikke sammen den andre saueflokken.  Vi ble dratt inn i en teppebutikk nesten med en gang, og hjelpe meg så fristende.  De nydeligste tepper vevet i rødt av nomader.  De var så vakre, og jeg fikk så lyst til å kjøpe.   De sier man kan betale et depositum på kr 250 så kan de sende for deg.  Jeg vet ikke om jeg ville stole på det.  Men det får en jo til å tenke at det er store fortjenestemuligheter hvis man skulle solgt dem videre.  Men jeg hadde ikke penger på meg, men jeg kunne nok ha ordnet det om jeg hadde villet.  Jeg tror nesten jeg angrer på at jeg ikke kjøpte!  Men men,  Afghanistan og Kashmir kommer fortsatt, så det er ikke for sent ennå.  Det er vanskelig å ta sånne store beslutninger når man ikke er forberedt. Jeg kan jo ikke bare plutselig kjøpe et diger teppe lissom !

 

Ellers tuslet vi rundt og gjorde ingenting.  Moskeen kom vi ikke inn i.  Den var kun for muslimer.  Det er mange tanks i gatene.  Mashhad er en hellig by og svært religiøs.  Det har vært uroligheter her både i går og i dag.  Vi hørte rykter om soldater som nektet å skyte på dem de mente var sine egne, og heller skjøt på politiet.  Det er mye rart som foregår.

Fotnote*)  Dette var midt under revolusjonen i Iran i 1978. Det var ikke rart det var urolig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s