Reisedagbok fra 1978 kap. 14 -tom for diesel i Kurdistan!

birgit-helt-naer-pa-lastebil        Et sted i øst Tyrkia, 9.10.1978

Kjære dagbok, I dag har vi sluppet opp for diesel.  Vel, egentlig har vi litt igjen, men vi kjører i konstant oppoverbakke og alt renner bakover i tanken.  Suverent ! Vi er en time forsinka allerede.  Vi har hatt morgengymnastikk i veien allerede.  Det gjorde godt å få strekt seg litt…

Dette tok litt lenger tid enn antatt gitt. Forsinkelsen ble på intet mindre enn 8 timer. Vi forsøkte å kjøre tilbake for å finne diesel, bare for å oppdage at hele området er utsolgt for diesel.  De som hadde litt igjen ville ikke selge det til oss, de ville reservere det for tyrkere.  Da måtte vi bli kreative, og vi prøvde å stille oss i veikanten og veive med armene.  Det viste seg at jeg hadde et talent på det området.  Måtte bare smile pent, så fikk jeg 5 gallon her og 5 gallon der.  Men det som funketaller best var når vi satt den australske jenta med langt blondt hår i veien alene, med shorts !  Det hjalp !  Etter noen timer hadde vi fått 30 gallons, eller 150 liter.  Ikke dårlig !  Det ville vært krise å måttet overnatte her, det hadde vært direkte farlig.  Nå ligger vi på en «campingplass», noen mil på andre siden av hvor vi lå i går.  Vi kjørte altså en hel dag, og klarte kun å komme noen få mil videre lenger øst.  Vel, en blir vant til det, som Parry sier.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s