Reisedagbok fra 1978 kap. 11 -Tyrkere, tafsing og militære

birgit-helt-naer-pa-lastebilMersin, Tyrkia oktober 1978

Kjære dagbok,

Det er så mye rart som skjer på en sånn tur.  I går hadde vi vanskeligheter med å finne et sted å campe.  Tilslutt havnet vi på en slags parkeringsplass ved en elv, -et ordentlig mygghull som ikke var videre koselig.  Men så gikk vi på en oppdagelsesferd, og oppdaget den mest fantastiske sandstrand rett bak noen busker.  I Tyrkia finner man barer over alt !  Og ganske riktig, in the middle of no where lå det en slags restaurant.  Vi satt oss ned og fikk servert en lunken Tuborg, som vanlig.  Det var millioner av mygg og små frosker på gulvet som fanget fluer.  Hunder, høns og gjess vandret fritt rundt, mens tyrkerne som tydeligvis drev stedet, satt seg ned for å spise et måltid fisk.  De spurte om vi ville ha, men vi takket høflig nei.  Men så ble fristelsen for stor, og vi ombestemte oss.  Det smakte himmelsk ! Sprøstekte sardiner, tomatsalat og brød.  Flere kom, og til slutt var det ikke plass til tyrkerne.    Vi ville ikke at de skulle reise seg, men de styrtet avgårde for å finne flere stoler.  Da vi ville betale fikk vi ikke lov å betale noe for fisken.  Ganske vennlig gjort, nå jeg si.   To av dem fulgte med tilbake til lastebilen.  Den ene, -sjefen, var OK, men han andre fløy rundt og grafset på jentene.  Dette hadde ikke helt gått opp for meg, så jeg kunne ikke forstå hvorfor alle de andre var så fientlige mot dem.  Det er enkelte som Chris og Parry f.eks som er vennlige og greie mot folk, mens de andre nesten alltid ber tyrkere om å «piss off».  På den måten kan man jo ikke bli kjent med folk, tenker jeg.  I og med de har en slik  fiendtlig innstilling og frykt, er de mest sannsynlig til å havne i trøbbel, er jeg overbevist om.  Jeg tror ikke det er lurt å oppføre seg på den måten.

kart-av-tyrkia-beskaret

Mens vi fortsatt holdt på med middagen fikk vi besøk av militæret, som vanlig. Det har ikke vært en kveld uten at de kommer.  De er blide til å være det de er, men likevel er det ikke så hyggelig.  Sersjanten gjorde seg morsk og sa at vi måtte flytte.  De menige pratet og tullet med Chris, som alltid er jovial og blid, han greide nesten å bytte til seg et maskingevær mot en genser i New Zealand ull.  Det endte med at vi måtte flytte, men de kunne vise oss et sted, sa de.  Da var det bare å pakke sammen campen klokken halv elleve om kvelden, det var kaldt og jævlig.  Etter en lang kjøretur havnet vi på en tyrkisk politistasjon.  Der kunne vi få sove. De stilte do, TV rom og kjøkken til disposisjon for oss, og det var ganske morsomt å se soldater i uniform med striper og stjerner og pistol i belte, stå og lage te til en skabbete gjeng som oss.  Vi sov ute på patioen, mens lastebilene suste forbi hele natta.  Det var flere millioner fluer og mygg som jobbet overtid, og jeg våknet med 25 stikk på venstre fot og sikkert 15 stikk på høyre kinn, pluss en del til spredd litt rundt om kring.

2 kommentarer om “Reisedagbok fra 1978 kap. 11 -Tyrkere, tafsing og militære

 1. May-Liz Dokka oktober 11, 2016 kl. 09:16

  Ah.. endelig har jeg denne morgen fått klikket meg inn på bloggen til Birgit.
  Begynte like godt på 11 kapitell, og etter å ha lest så sier hodet mitt. Ja, her er det bare å gjøre seg klar, finne en plass til de 10 første som May-Liz kommer til å lese ikveld når hun har campa seg ned i sofaen.

  Du verdens for en flyt du har i skrivingen din, Birgit.
  Leseren blir revet med, enten den vil eller ikke.

  Takk!

  Liker

  • birgitloitegaard oktober 11, 2016 kl. 09:21

   Tusen takk May-Liz ! Du får begynne nederst og lese deg oppover.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s