Reisedagbok fra 1978 kap. 10 -i en liten tyrkisk restaurant

birgit-med-skaut-naer

Side Tyrkia, 3.10.1978

Kjære dagbok, Nok en natt under stjernene !  Det er ganske deilig, og det blir bedre tid om morgenen når vi slipper å legge sammen teltene.  Vi startet dagen med å bese museet og ruinene her i Side.  Jeg så ruinene i går, da Kevin og jeg gikk en tur der i går kveld.  Det var egentlig ganske nifst, å gå der i kullende mørke.  Til å begynne med tenkte jeg ikke over det, men etter hvert begynte jeg å kjenne på hvor mørkt det var.  Det var ikke lys noe sted. Mørket var stummende og omfattet oss helt i de gamle ruinene.  Jeg kjente at angsten kom krypende, men jeg holdt panikken unna men jeg begynte å tenke på skuddene i Fethye.  Jeg følte øyne fra alle kanter som iakttok oss, jeg grep Kevin i armen, og vi kom oss ut derfra.

Her er det mange butikker som selger de mest fantastiske tepper. 600 kroner for et digert teppe i ull med plantefarget garn.  Jeg må si det frister, men å få med seg noe så stort er jo ganske umulig.  Kanskje han kan sende det ?  Jeg kommer til å angre hvis jeg ikke kjøper, det vet jeg. Men det er mye penger, og tenk på alt det jeg kommer til å se framover.

Jeg føler meg litt trøtt og slapp om dagen, det er sikkert varmen. Skjønt når vi sitter i lastebilen så er det heller kjølig.  De andre folka er ganske daue de også.  Det er ingen som jeg oppnår noen spesiell kontakt med, men er venn med mer eller mindre alle sammen.  Det er en liten tendens til å gruppen deler seg i to.  Noen er gladere i å feste, andre vil legge seg tidlig.  Det synes jeg er kjedelig.

Kilesi Anamar, en gang i oktober 1978

Kjære dagbok,

I natt skal vi sove på et gammelt slott !!  Det blir selvsagt ute under stjernene i våre soveposer.  Nå sitter jeg og venter på middagen.  Slottet her er herlig, det er gammelt fra 1000-1300 tallet, og har skyteskår rundt hele.  Det er en vannpumpe midt inne i gården, hvor vi vasket håret alle sammen, og det var deilig. Håret mitt var som stålull etter å ha sittet i støv bakpå lasteplanet.  Etterpå gikk vi opp i tårnet og så på den vakre solnedgangen og det vakre landskapet.  Nå føler jeg meg som et nytt og bedre menneske, ren og avslappet.  Vi sitter i den lokale restauranten. Det er bare slottet her, og to lokale restauranter.   Denne består av noen bord, en parafinlampe, et tak av grønne blader hvor det vokser kalebass gresskar. Ved de andre bordene sitter det en del andre lokale tyrkere.  De er helt fantastiske å iaktta.  Ansiktene er brune og markerte og klærne er fargerike og veldig lokale. De røyker og drikker te.  Jeg elsker å se på dem.  Det kommer flere folk, og de strømmer til med bord og stoler.  Veggene på restauranten er bare planker, ellers er det helt åpent.  Gresshoppene spiller heftig og det er en temperatur som er helt perfekt behagelig.  Stjernehimmelen er enorm, og himmelen er som en endeløs hvelving over oss.  Luften er så klar at den får stjerne til å funkle.

Vi sov godt inne i slottet, og våknet ved morgengry av sangen fra minareten. Vi sto opp og kunne se at solen sto langsomt opp som en appelsin som kom opp av havet. Jeg trodde nesten at jeg drømte.  Alt var orange og vakkert og disig.  Deilige dufter av hav, frisk luft og en svak eim av nystekt tyrkisk brød og bål kilte seg inn i neseborene.

 

2 kommentarer om “Reisedagbok fra 1978 kap. 10 -i en liten tyrkisk restaurant

 1. Unni Veiby oktober 11, 2016 kl. 10:26

  Hei Birgit! Koser meg når jeg leser bloggen din. Hva du har opplevd!!! Hvor tøff du har vært som dro på denne reisen alene! Føler jeg er med deg på reisen 😃Gleder meg til fortsettelsen! Spennende….

  Liker

  • birgitloitegaard oktober 11, 2016 kl. 13:45

   Så fint å høre, det er inspirerende ! Historiene blir verre og verre !

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s