Reisedagbok fra 1978 kap. 9 -jeg som ikke har et esel en gang !

En strand 1.10.1978

Kjære dagbok,

Vi har våre rutiner på lastebilen.   Oppgavene går på rundgang.  Et team som står for husholdningen må stå grytidlig opp og lage frokost.  Det er ofte kjølig om morgenen og det smaker godt med te og havregrøt.  Kokeutstyr og bord har vi festet under bilen, og som vi må slå opp og ned hver gang.  Vi får utdelt et beløp i den lokale valuta av Dave, sjåføren. Så må vi ut på markedet og kjøpe inn mat til lunsj og middag.  Vi har med litt tørrvarer også, og mest populær er et pulver man kan lage dessert av, Angel Pudding.  Det kan være kjekt hvis vi ikke får tak i så mye.  Men ellers gjelder det å være kreativ og lage noe alle liker.  De andre som ikke har kjøkkentjeneste må pakke sammen campen og teltene, og sørge for at vi kommer oss av gårde i tide.

I dag har jeg hatt en lett dag. Vi handlet det vi skulle i Fethye og reiste i retning Anatalya.  Vi kjørte på en smal og kronglete vei langs vannet.  Det så ganske skummelt ut enkelte steder, veien var nesten helt gravet ut.  Ved tolvtiden stoppet vi ved en strand.  Vi skal ligge på stranda her i natt.  Vi solte oss og bada så mange ganger at jeg ble skrukkete inni munnen av alt saltet.

Myre rart skjer. Først kom det flere «overland» folk og slo seg ned på samme sted.  Så kom det en bil som stoppet – jeg vet ikke hvordan og hvorfor.  I alle fall solgte de billig vin til bare 18 tyrkiske lire pr flaske.  Alle var raske til å handle, så det blir sikkert høy stemning i kveld.

Jeg er litt solbrent på ryggen, det får meg til å fryse litt, men jeg er OK. Det er deilig å kjenne at jeg blir brun.  Nesten alle de andre er bare lyse røde.  De er jo briter !

Enda en strand 2.10.1978

Kjære dagbok,

Vi sov under stjernene i natt.  Jeg sov som en stein, var trøtt hele kvelden før og var frysen.  Sikkert fordi jeg var litt solbrent.  Det ble ikke noen fest å snakke om.  Vi laget et stort leirbål, men det var liten kontakt med den andre gruppen «overlanders» dessverre, synes det var dumt.  Vi satt rundt bålet og sang vårt repertoar av sanger som vi kunne, og det er jo ikke all verdens.

Vi pakket tidlig opp og reiste videre langs kysten, og det var så vakkert med den tidlige morgensolen. Vi stoppet i en liten fiskelandsby for å kjøpe brød, deilig ferskt tyrkisk brød.  Som vanlig kom det noen nysgjerrige landsbyfolk som ville prate.  Tyrkisktalende Saron som han nå kaller seg -han het Sam før,  var selvsagt frampå.  Jeg spurte mer eller mindre på spøk hvor en kunne få kjøpt eselsaler.  Det var noe jeg hadde sett før og som jeg syntes var så tøft.  Det var vevde av grovt ullgarn og hadde lommer på sidene, og kunne brukes som duk på et lite bord.  Han lo og kunne ikke begripe hva jeg skulle med den når jeg ikke hadde noe esel.  Vi stresset fram og tilbake en stund, og fikk til slutt vite at det var ikke noe sted de solgte dem, så Kevin og jeg satte oss ned ved en kafe og tok en kopp chai.  Der traff vi han igjen, han hadde funnet noen som kunne tilby eselsaler.  Vi ble sittende og forhandle om prisen.  Han skulle ha hele 2000 TL for en ny.  Vi skulle dra om fem minutter, og da kom de fram med den gamle, 1000 TL kostet den.  Jeg så på den kritisk og lot som jeg ikke likte den, før jeg begynte å gå, -og straks droppet prisen.  Vi ble enige om 600 TL.  Jeg måtte til bilen for å hente penger, og der ble jeg plutselig omringet av tyrkere som alle sammen hadde gamle eselsaler.  Med så stort tilbud droppet prisen.  Til slutt ga jeg han 500TL og ble den stolte eier av en falmet gammel eselsal.  Fargene er nydelige.  Den har sikkert vært helt fantastisk da fargene var nye, det kan man se på baksiden.  Jeg vet ikke hva jeg skal bruke den til, den er veldig falmet  og den må sendes hjem.  Men jeg kommer sikkert til å kjøpe mer på turen, om jeg kjenner meg selv rett.

 

2 kommentarer om “Reisedagbok fra 1978 kap. 9 -jeg som ikke har et esel en gang !

  1. John oktober 10, 2016 kl. 02:17

    I have caught up with your blog and waiting for more!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s