Reisedagbok fra 1978 kap. 4 – Fra Sunny Greece til Istanbul

Istanbul, 22.9.1978

birgit-pa-lastebilen

Kjære dagbok,

Nå sitter jeg på en mur med frokostkaffen min i Istanbul og nyter at jeg kan ta av meg jakka.  Det grått, men lufta er mild og det regner ikke !!  Jeg ble vekket i morges av et voldsomt fugleskvalder og en mygg.  Vi forlot «Sunny Greece» i går.  Istanbul var vårt håp vedrørende været.   Vi hadde vært våte så lenge at vi var nærmest desperate.  Etter det vi har vært gjennom skulle det ikke forundre meg om det begynner å regne i ørkenen også !  Vi ville til Istanbul snarest mulig.  Vi kjørte i vei med lastebilen vår.  Vi satt der, side om side, alle 23 personer fra diverse land, bak på lasteplanet på lastebilen vår, på benker langs siden.  Over oss har vi et tak av presenning som vi kan rulle opp eller ned.  Under setet som vi kan løfte opp,  har vi plass til å legge bagasjen vår.  Lastebilen er hvitmalt og presenningen er blå og det står navnet på selskapet som arrangerer reisen.  Det heter Exodus. Det er flere som lager slike turer.  Det går jo busser fra Istanbul, de heter «Magic bus».

Vi kjørte over golde marker, bare en landsby her og der, ellers bare tistler og sauer og en og annen mann på et esel langs veikanten.   Nå og da ser vi også tilslørte kvinner som dekker seg til for oss.  Moskeer og blyantspisse minareter bryter opp landskapet.  Vi stoppet midt ute i ødemarken for å lage lunsj.  Det var kaldt og forblåst, men jeg kan forestille meg hvordan det er når jorden dirrer av varme.   En gjeter og sauene hans sauer dukket opp fra intet og sto og stirret på oss.  Han fikk et smørbrød av oss, og ha gav oss sopp som han hadde plukket, og noen deilige muscatelldruer.

Jeg sov godt i natt. Nå gleder jeg meg til å krysse broen over Bosporos til Asia og mitt første med Østen.  Det er et øyeblikk jeg har sett fram til lenge.  Jeg kjenner følelsen av forventning som sitrer i kroppen.  Tenk, selveste Istanbul.  Det er nå det begynner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s