Den store reisen

BEGYNNELSEN

Til tross for at jeg vokste opp mellom høye fjell, så gikk ikke det ut over utferdstrangen.  Jeg hadde ligget på sofaen hjemme på Rjukan og lest Thor Heyerdal som reiste til Fatuhiva, og Helge Ingstads reiser til Alaska.  Det var så interessant, jeg kjente hvordan det sugde langt ned i magen.  Jeg VILLE se verden!!!

Jeg hadde bodd et år i London som au pair, og oppdaget da at det faktisk var mulig.  Folk reise «over land» fra Australia til Europa.  Kan de -kan jeg, tenkte jeg.  Jeg satte i gang å spare penger, jeg jobbet på Rjukan Turistkontor, og på Gaustablikk og hvert øre sparte jeg.  Jeg prøvde å finne noen som ville være med, men hver eneste gang backet de ut.     «Hippietiden er over, det er for sent å reise nå» sa folk til meg.  «Beklager jeg ble ikke født før, så min tid er nå», sa jeg.  September 1978 var jeg klar, jeg var 21 år.  Jeg pakket min oransje Berganssekk, og puttet reisesjekkene i en pose på magen.  Mor fulgte meg til Kongsbergbussen og vinket farvel, og turen var begynt !

På hele reisen skrev jeg dagbok.  Den har ligget godt gjemt i sokkeskuffen i over 30 år.  Nå har jeg tatt den fram, og har tenkt å dele den meg dere.  Følg med…

rjukanjente-pa-lastebil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s